Apps for Ghent: Rokjesweer

Apps for Ghent wil Gentse bedrijven en organisaties over de streep trekken om bij de beleidskeuze tussen ontsluiten van data of verkopen van data onder gesloten licentie te kiezen voor open data. Ze zijn ervan overtuigd, en vele eerdere use cases hebben dit al bewezen, dat het openstellen van data een veel grotere return on investment kan creƫren dan het doorverkopen ervan.

Om dit te promoten stelt de stad Gent zijn eigen data vrij via data.gent.be. Op 22 maart 2014 ging de 4de editie van Apps for Ghent door. Deze keer focuste ze de data rond het thema duurzaamheid, gezondheid en groen. Elk team kreeg de opdracht om aan de hand van deze data een nieuwe applicatie te ontwikkelen.

Team Peacocks: Rokjesweer

Ons team bestond uit een groep enthousiaste developers en designers. Nico Verbruggen, Gertjan Vermeir, Tim Vermaercke, Niels Dewelde, Faustine Maus ik vormde het team Peacocks onder de begeleiding van Philippe De Pauw. Al gauw kregen we het idee om de applicatie rokjesweer uit te werken. Het doel van onze applicatie was om de numerieke data naar meer relevante informatie aan te passen. Zo geeft deze applicatie een suggestie van welke kleren je best zou dragen. Bekijk onze presentatie voor meer informatie.

De prijzen

Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgedeeld.
Hier haalden we de Code9000 en de Sensolus creative application prijs binnen.

Bekijk onze code